Lisäinfoa

Lisäinfoa

JunnuDynis järjestetään tänä kesänä Espoossa Valotalolla juhannuksen jälkeisellä viikolla. 2013-2010-syntyneet, tervetuloa parhaaseen kesän aloitukseen!

Leirin hinta on 165€.

Leiri on myyty loppuun. Jos haluat saada tietoa mahdollisista peruutuspaikoista, ole yhteydessä leirinjohtaja Hietamäkeen. 

Leirin johtajina toimivat Emma Hietamäki, emma.hietamaki(ät)svk.fi, 040 8443873 ja Anna Hanhisalo

Leirin järjestävät Espoon Vapaaseurakunta ja Suomen vapaakirkon nuoret ry.

Mitä leirillä on ohjelmassa?

Tänä kesänä leiri kantaa nimeä Who am I?  Leirillä haluamme puhua Jumalan suunnitelmasta, jota varten meidät on luotu, ja kasvaa Jumalan lapsina. Aamun ja illan ohjelmissa kuulemme innostavaa opetusta aiheesta, ja ryhmähetkissä jokainen pääsee juttelemisen ja tekemisen kautta syventymään lisää kuultuun. Kanava-aikana pääset sinua innostavaan tekemiseen mukaan. joko harjoittelemaan jotakin aivan uutta tai syventymään jo tuttuun harrastukseen.

Kokonaisten leiripäivien ohjelmarunko alla. Aloitus- ja lopetuspäivinäkin ohjelma noudattelee samaa rakennetta. 

08:00 Herätys
08:30 Aamupala
09:30 Aamuohjelma
11:30 Lounas
13:00 Ryhmähetki
14:00 Kanavat
16:30 Päivällinen
18:30 Iltaohjelma
20:00 Iltapala
22:00 Hiljaisuus

Leirin ohjelmalliset peruspilarit ovat 1) koko leirin yhteinen ohjelma aamuin illoin, 2) oman pienryhmän puuhailut ja keskustelut sekä 3) iltapäivän toimintakanavat. Lisäksi ruokaillaan ainakin melkein joka välissä.

Yhteisissä ohjelmissa kuullaan Raamatun opetusta, ylistetään ja rukoillaan yhdessä, nähdään innostavia esityksiä ja kisaillaan hyvässä iltanuotiohengessä. Oman pienryhmän kanssa jutellaan siitä, miten kuultu opetus liittyi omaan elämään, ja pelataan ja tutustutaan paremmin. Toimintakanavissa päästään tutustumaan johonkin uuteen tai vanhaan harrastukseen paremmin – koko leiri vietetään siis samassa toimintakanavassa.

Pääseekö kaverin kanssa samaan..
..ryhmään? Erittäin todennäköisesti. Oman pienryhmän kanssa majoitutaan samassa huoneessa, tullaan yhteisiin ohjelmiin, mennään ruokailuihin ja jutellaan päivän kuulumiset – oman ryhmän kanssa vietetään paljon aikaa. Jos leiriläisellä on toive ryhmäkaverista, pyrimme toteuttamaan sen, tai pitkästä toiveiden listasta ainakin osan. Jos ennen leiriä ei tunne vielä ketään, omaan ryhmään tutustuu onneksi nopeasti – leiriltä löytyy varmasti uusia kavereita!
..kanavaan? Mahdollisesti. Eri kanavien maksimiosallistujamäärät vaihtelevat paljon, joten täysin varmasti tätä ei voi luvata. Ilmoittautumisen yhteydessä on hyvä kertoa, onko tärkeämpää päästä mihin tahansa kanavaan tietyn kaverin kanssa, vai tiettyyn kanavaan, vaikka kaveri menisi eri kanavaan.

Voiko leirille osallistua, jos..?
Monia asioita voidaan huomioida ja järjestellä tarpeen mukaan. Jos leiriläisellä on terveydellisiä tai muita erityistarpeita, ota yhteyttä leirinjohtaja Emma Hietamäkeen niin selvitetään, miten osallistuminen saadaan onnistumaan.

Yleisinfo

Leirin ilmoittautuminen alkaa 24.4.2024 klo 18:00 ja päättyy, kun leiripaikat ovat täyttyneet.

Leirin hinta on 165€ ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on voimassa vasta, kun maksu on suoritettu.

Jos tarvitset osamaksusopimuksen tai taloudellista tukea leirimaksuun, soita leirinjohtaja Emma Hietamäelle. Tällä hetkellä meillä on mahdollisuus tarjota muutama leiriläispaikka perheen taloustilanteeseen sopivalla hinnalla. Jos haluat mahdollistaa halvemman leirin vähävaraiselle perheelle, lahjoita täällä.

Peruutetuista osallistumisista leirimaksu palautetaan 5€ toimistomaksulla vähennettynä, jos peruuttaminen tehdään viimeistään 10.6.2024. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista palautamme osallistumismaksun vain akuutin sairastapauksen estäessä osallistumisen.

Leirille saavutaan tiistaina 15:00-15:30 välisenä aikana, ja leiri päättyy lauantaina päivällä – tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin keväällä. Leiripaikkana toimii Valotalo (Matinkartanontie 13)

Leiriläisille ei järjestetä autokyyditystä rautatie- tai bussiasemilta leiripaikalle. Järjestämme aikuisen saattajan metromatkalle Helsingin päärautatieasemalta leiripaikalle ja takaisin niille varkeille, joiden saattajan tarpeesta on kerrottu ennen juhannusta. Saattajapyynnön esittäminen juhannuksen jälkeen tarkoittaa käytännössä sitä, että varhaisnuori joutuu odottelemaan päärautatieasemalla seuraavaa ajoissa sovittua noutoaikaa.

Leirin johtajina toimivat Emma Hietamäki, emma.hietamaki(ät)svk.fi, 040 8443873 ja Anna Hanhisalo

Ilmoittautumiseen liittyvissä teknisissä haasteissa apua saa myös nuorisosihteeri Nana Kivimäeltä (040 7644 466). 

jd1
jd2

JunnuDynikset ovat 11-14 -vuotiaille tarkoitettuja valtakunnallisia leirejä, jotka järjestetään juhannuksen tienoilla sekä joululoman aikaan. Leiripäivät koostuvat koko leirin yhteisistä tilaisuuksista, joissa voidaan sekä pitää hauskaa yhdessä että oppia enemmän Jumalasta, ryhmähetkistä, joissa tutun kaveripiirin kanssa pohdiskellaan syvemmin elämää, sekä kanavista, joissa luovuus ja tarve ilmaista itseään pääsevät valloilleen.

Näkynämme on  olla nostamassa uutta, Jumalaa rakastavaa sukupolvea. Tahdomme junnujen oppivan tuntemaan Jumalan ja Hänen voimansa. Raamatun opettaminen ja siitä keskusteleminen junnuille merkityksellisellä kielellä sekä Pyhän Hengen läsnäolon kokeminen ovat kulmakiviä Jumalan tuntemisessa. Näitä tahdomme leirillä opetella.

Tahdomme nähdä junnujen kasvavan opetuslapsina, ihmisinä, joiden usko elää vahvasti myös leirien ulkopuolisessa arjessa. Raamatun lukeminen, Jumalalle puhuminen ja Hänen äänensä kuuleminen ovat luonnollinen osa jokaisen uskovan elämää, ikään katsomatta. Junnut voivat ja saavat olla opetuslapsia jo nyt, juuri oman ikäisinään.

Haluamme auttaa junnuja palvelemaan omalla paikallaan Jumalan valtakunnassa. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa vapauden antamista; lupaa, opastusta ja kannustusta toisten ihmisten palvelemiseen omilla lahjoillaan. Palveleminenkaan ei ole iästä kiinni – jokaisella on mahdollisuus auttaa toista lähemmäs Jumalaa.

Tämän kaiken keskellä tahdomme ohjata junnuja kunnioittamaan itseään ja toisia. ”Jokainen on Jumalalle arvokas” ei ole vain kaunis ajatus, vaan totuus, joka ohjaa sanoja ja tekoja.